logo

klikstudio Houthalen, alles wat je graag weet over ons !

Klikstudio Houthalen

Klikstudio Houthalen is een fotostudio gespecialiseerd in pure, no nonsense fotografie. Ons motto is het gekende ‘Less is More’. Klikstudio maakt stijlvolle en tijdloze portretten van newborns, baby’s, kinderen en volwassenen in een daglichtstudio. Het fotograferen met daglicht heeft het grote voordeel dat het licht veel zachter is dan bij het gebruik van studioflitsers. Dit wordt vooral door de jonge kindjes geapprecieerd en maakt ook dat ze het vaak veel prettiger vinden dan in een gewone fotostudio. Onze stijl van fotograferen past ook gewoon veel beter bij daglicht fotografie.

Wie ben ik?

Anja in de fotostudio

Me @work

Hoi, ik ben Anja, moeder van 2 kinderen van 10 en 7 jaar oud, getrouwd met Nico en werk in bijberoep als fotograaf bij Klikstudio Houthalen. Ik ga me even voorstellen zodat je weet bij wie je terecht komt als je langs komt in onze studio. Omgekeerd stel ik het ook op prijs om wat meer van jullie te vernemen. Zodat ik wat meer in de foto kan leggen dan enkel hoe jullie er op dat moment uitzien!

Klikstudio Houthalen heeft sinds december 2015 haar eigen studio! We staan dus steeds klaar (na afspraak weliswaar) om jou te fotograferen, veel meer flexibiliteit voor jou als klant. Ik nodig je uit om een kijkje te komen nemen in onze fotostudio wanneer het jou past. Dankzij de grote ramen in de etalage is de studio volledig te bezichtigen van buitenaf. De  grote ramen aan de noordkant genereren een ontzettend mooie lichtinval, die nog versterkt wordt door een witte epoxy vloer. Deze lichtinval biedt ons de mogelijkheid om te fotograferen met natuurlijk licht en staat garant voor een mooi natuurlijk resultaat.

Word fan van de facebookpagina van Klikstudio Houthalen om steeds als eerste op de hoogte te blijven van onze activiteiten!

Hoe het allemaal begon – fotografie in ons gezin

Back to me of beter gezegd to us want het fotografie verhaal heeft betrekking op ons hele gezin. Mijn passie voor fotografie is niet begonnen als kind. Nochtans kreeg ik wel mijn eerste Kodak camera bij mijn plechtige communie. Met dit cameraatje heb ik ontzettend veel foto’s gemaakt.

Onze eerste uitstap als koppel naar Londen, 20 jaar geleden, legden we vast met een geleende Minolta camera.  Geïnspireerd door deze camera, startte mijn vriend (mijn huidige man) met fotografielessen en werd thuis een donkere kamer geïnstalleerd.

De eerste digitale Nikon D50 camera werd aangeschaft bij mijn eerste zwangerschap. Een digitale camera zou zoveel flexibiliteit bieden met een babietje erbij in ons gezin. En deze camera heeft trouw dienst bewezen. Nu 10 jaar later, is deze camera de metgezel van onze zoon, die barst van creativiteit. Op pad gaan met ons gezin, betekent dus 4 fototoestellen meenemen, anders krijgen we protest van onze 2 kinderen.

De geboorte van Klikstudio

Gevelreclame op klikstudio houthalen

Klikstudio Houthalen

Er kwam dus een camera bij in de loop van die 10 jaar, en later nog één. Na enkele jaren cursus webdesign te volgen en de opstart van onze eerste zaak Ogenmust, was er de behoefte om nog iets meer creatief te doen. Mijn voorkeur ging uit naar creatief design maar op aanraden van mijn man, ging ik toch maar eerst fotografie studeren. En hier ben ik ergens blijven hangen!

Intussen kwamen er 2 kindjes in ons gezin wat een andere way of life meebracht. Carrière dus opzij, minder en dichter bij huis gaan werken. Maar jaren cursus volgen en er dan verder niets mee doen, ligt niet in mijn aard. Aangemoedigd door mijn man, die me nog steeds met raad en daad bijstaat, startte ik een tweede bijberoep op. Ons derde kindje werd geboren, Klikstudio werd haar naam!

Klikstudio Houthalen is opgestart met als primaire doelgroep, kindjes, modelletjes waarmee ik als moeder gewend was te werken. Maar er passeerden ook verliefde koppeltjes voor de lens, koppeltjes met kindjes voor gezinsportretten, dikke buikjes en baby’tjes. Onze mobiele fotostudio werd telkens opgesteld op een externe locatie of bij de mensen thuis. Maar Klikstudio onderhouden op deze manier was te arbeidsintensief en het verlangen naar een vaste fotostudio nam toe. Het lot bepaalt soms wat op je weg komt, tijdens de zomer van 2015 zagen we een leuk pand op een voor ons perfecte locatie. Een tijdje later was de verkoopovereenkomst voor Klikstudio een feit.