top of page

Een fotoshoot, .... wat nu?

Met deze weetjes wordt de fotoshoot een succes!

De outfit

Het plaatje klopt als de outfits op mekaar afgestemd zijn. Begrijp me niet verkeerd, jullie moeten zeker niet hetzelfde gekleed gaan. Wat wel leuk is, is bijvoorbeeld allemaal witte of donkere bovenkleding.
Belangrijk is dat iedereen zich goed voelt, dus besteed hier zeker vooraf de nodige aandacht aan. Grote logo’s, drukke belettering en drukke prenten die de aandacht naar zich toe trekken, zijn te vermijden. Bedenk vooraf wat je graag bij jou aan de muur zou zien hangen, het hele jaar door, dus niet alleen tijdens de kerstperiode.
Persoonlijk zijn we fan van simpel, less is more! ’T Shirt, jeans en blootsvoets, meer moet dat niet zijn. De communieshoots hebben vaak een romantisch tintje voor de meisjes met een tikje glamour. Geef zeker op voorhand je wensen door, in de mate van het mogelijke realiseren we dat graag.
Ongeacht de grote ramen van onze studio kan uiteraard voor de nodige privacy gezorgd worden tijdens het fotograferen en is er ook een aparte kleedkamer voorzien als je van outfit wil wisselen.

 

Newborn fotografie

Zeker bij zo een klein wezentje komt het welbevinden van de baby op de eerste plaats en is tijd ondergeschikt. Deze periode is zo vluchtig dat je geen tweede kans meer krijgt om een newborn sessie over te doen. We willen het dus goed doen. Iedere baby is anders en iedere fotosessie is anders, maar bij iedere baby lukt het me om die eerste pakkende foto’s te maken.
Newborn fotosessies vinden normaal plaats in onze studio waar we alles bij de hand hebben en waar jullie kunnen kiezen uit de aanwezige decoratie. Het is uiteraard ook mogelijk dat jullie zelf eigen materiaal (dekentjes, eigen kleding, knuffeltjes) meebrengen. Het tempo van de fotosessie wordt bepaald door de baby, reken vlug op een 2 tot 3 uurtjes met tijd voor voedingen en pampertjes tussendoor. Tijdens de fotosessie, zorgen we ervoor dat het lekker warm is in onze studio. Hou hier zelf rekening mee! Voor jou voorzien we een drankje en een koekje. Heb je zelf nood aan een boterhammetje tussendoor, breng dat gerust mee.
Newborn sessies worden ingepland tijdens de zwangerschap maar contacteer ons zo vlug mogelijk na de bevalling om een exacte datum af te spreken. We proberen om de fotosessie te laten plaats vinden tussen de 5de en 12de dag. Is je baby al ter wereld gekomen en ontdek je Klikstudio nu pas? Geen probleem, contacteer ons en indien mogelijk plannen we je er nog tussen.

 

Zwangerschapsshoots

Ben je zwanger  en wil je graag in een specifieke periode bij me terecht kunnen, contacteer me dan halverwege je zwangerschap zodat je zeker bent van een plaatsje naar jouw voorkeur. Zwangerschapsshoots gaan bij voorkeur door tussen de 32ste en 37ste week.

 

Wat na de fotoreportage

Na de fotoreportage worden de digitale beelden bewerkt, bijgesneden, omgezet in zwart-wit beelden of licht bewerkt. De door ons goedgekeurde bestanden worden na bewerking via WeTransfer naar jou verstuurd. Je ontvangt de beelden zowel in lage resolutie met Klikstudio logo om te gebruiken in de sociale media, als in hoge resolutie zonder logo, geschikt om afdrukken of andere fotoproducten mee te maken.
Bij een standaard sessie ontvang je 10 digitale beelden in hoge resolutie. Bij een minisessie ontvang je 3 digitale beelden. In beide gevallen kan je extra digitale beelden aankopen aan 10 euro/stuk.

bottom of page